Какво да купим?
за блата:
420 гр. печена тиква
3 яйца
160 гр. олио
280 гр. брашно
140 гр. бяла захар
140 гр. кафява захар
1 ч.л. сода
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. канела
за крема:
200 гр. животинска сметана
250 гр. Маскарпоне или друго крема сирене
пудра захар на вкус
1 ванилия
орехи и какао за украса
Приготвяне
В купа се разбиват яйцата, олиото и печената тиква. Към тях се добавят предварително смесените сухи съставки. Сместа се разбива до хомогенност и се изсипва в застлана с пекарска хартия форма с диаметър 26 см. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна около 40 минути. След като изстине напълно, блатът се разрязва на две и се намазва с крема. За него животинската сметана се разбива с миксер до сгъстяване. Добавя се крема сиренето, ванилията и пудрата захар. Доразбърква се на ръка с шпатула. Малка част от крема се шприцова отгоре. Поръсва се с какао и смлени орехи.
Няма коментари:
Публикуване на коментар