неделя, 1 февруари 2015 г.

Панирани чушки с топено сирене


Рецептата е от "Вкусно с Йоли"
Какво да купим?
за 6 топчета:
8 печени червени чушки
1 топено сирене
сол 
брашно
1 яйце
галета
олио
 
за соса:
цедено кисело мляко
заквасена сметана
чесън
копър
сол  
 
Приготвяне
Нарежете чушките на две ленти по дължина. В основата на всяка лента сложете парче топено сирене. Завийте на руло като се стараете да подгънете краищата навътре и да оформите топче. Оваляйте топчетата в брашно, след това в разбито яйце и накрая в галета. Оставете ги за 20 минути настрана, за да изсъхне панировката. Преди да ги изпържите ги потопете отново в яйцето. Пържат се в сгорещеното олио и се въртят за по няколко минутки от всички страни. Изваждат се върху кухненска хартия, за да се отцеди мазнината там.
За соса: разбъркайте сметаната, цеденото киселото мляко и наситнения копър. Добавете пресован чесън и сол на вкус. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар