Какво да купим?
8 бр. пилешки бутчета
2 с.л. брашно
1 кубче бульон
100 гр. масло
1/2 ч.ч. кисело мляко
1 яйце
1 глава лук
1 морков
1 малка зелена чушка
2-3 връзки магданоз
1 лимон
черен пипер
червен пипер
сол
100 гр. масло
1/2 ч.ч. кисело мляко
1 яйце
1 глава лук
1 морков
1 малка зелена чушка
2-3 връзки магданоз
1 лимон
черен пипер
червен пипер
сол
Приготвяне
Пилешките бутчета се сваряват за 20 минути в подсолена вода с няколко капки олио и няколко зърна черен пипер. В тенджера с незалепващо покритие се разтопява 2/3 от маслото и обезкостеното месо се запържва леко в него. Изваждаме месото с решетъчна лъжица, добавяме останалото масло и запържваме нарязания на кубчета лук до омекване. Поръсете с брашното, разбъркайте няколко пъти и залейте с топла вода. Може да пуснете едно кубче бульон по желание. Добавете ситно нарязания морков и чушка. Прибавете месото, посолете и оставете ястието да ври на тих огън. Добавете подправките. Когато омекне месото, се прибавя ситно нарязаният магданоз. Разбъркайте в купичка яйцето, сокът от лимона и киселото мляко и застройте манджата.
Пилешките бутчета се сваряват за 20 минути в подсолена вода с няколко капки олио и няколко зърна черен пипер. В тенджера с незалепващо покритие се разтопява 2/3 от маслото и обезкостеното месо се запържва леко в него. Изваждаме месото с решетъчна лъжица, добавяме останалото масло и запържваме нарязания на кубчета лук до омекване. Поръсете с брашното, разбъркайте няколко пъти и залейте с топла вода. Може да пуснете едно кубче бульон по желание. Добавете ситно нарязания морков и чушка. Прибавете месото, посолете и оставете ястието да ври на тих огън. Добавете подправките. Когато омекне месото, се прибавя ситно нарязаният магданоз. Разбъркайте в купичка яйцето, сокът от лимона и киселото мляко и застройте манджата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар