сряда, 21 март 2018 г.

Соленки


Какво да купим?
Всички грамажи са ориентировъчни
1 яйце
120 гр. сирене
20-30 гр. масло
3 с.л. кисело мляко
70 гр. лимецово брашно (може и друго)
1 с.л. микс семена
1/2 ч.л. сода



Приготвяне
Всички съставки се смесват в купа. Сиренето трябва да е ситно натрошено, маслото леко разтопено. Количеството на брашното е приблизително дадено, тъй като всяко брашно е различно. Може да се добавят пасирани маслини, както и подправки по желание. Всичко се разбърква до хомогенност, но не на гъста смес. С лъжица се правят малки купчинки с разстояние между тях върху пекарска хартия. Сиренките се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса около 20 минути до златисто. 





Няма коментари:

Публикуване на коментар