петък, 19 октомври 2018 г.

Суфле от тиквички


Какво да купим?
2 тиквички
1 с.л. олио
150 мл. прясно мляко
2 с.л. царевично нишесте
6 яйца
140 мл. сметана
50 гр. настърган кашкавал
1 топка моцарела
копър
сол
черен пипер
домати




Приготвяне
Тиквичките се измиват, обелват, изплакват и нарязват на кубчета. Фурната се загрява предварително на силни градуса. Тиквичките се запържват в олиото за 3 минути, след което се оставят да се охладят. Нишестето се разбива с малко мляко, прибавят се яйцата, сметаната и останалото мляко. Подправя се на вкус със сол и черен пипер, разбива се и се прибавя кашкавалът, накъсаната моцарела и наситнен копър. В леко намазана с олио тавичка или формички се слага хартия за печене. Изсипва се яйчената смес и отгоре се нареждат на един пласт тиквичките. Пече се около 20 минути до златист цвят. Може да се наредят тънки резенчета домати. Ястието се сервира топло преди да е спаднало.


Няма коментари:

Публикуване на коментар