четвъртък, 8 октомври 2015 г.

Бисквитки с течен шоколад


Какво да купим?
1 ч.ч. шоколадови топченца
около 14 ч.л. течен шоколад
2 яйца
125 гр. захар
110 гр. масло
230 гр. брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1 ванилия


Приготвяне
Яйцата и захарта се разбиват с миксер, след което се добавя мекото масло и предварително пресетите сухи съставки. Накрая добавяме шоколадовите топчета и разбъркваме добре с шпатула. С една супена лъжица загребваме от сместа, правим спрескано кюфте, по средата слагаме чаена лъжичка течен шоколад и завиваме от всички страни, овалвайки между двете ръце, докато стане на топче. Получават се около 14 топчета (зависи от големината), които се подреждат в тава, покрита с пекарска хартия, оставяйки разстояние между тях. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса около 12 минути. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар