Рецепта на Иванка Цветкова
Какво да купим?
Какво да купим?
10-12 пилешки крилца
1-2 с.л. майонеза
галета
сол
корнфлекс или сусам по желание
корнфлекс или сусам по желание
Приготвяне
Крилцата се измиват, подсушават и посоляват. Слагат се в една малка купа, заедно с майонезата и с ръка хубво се овалват в нея. Трябва крилцата да са изцяло намазани с майонезата. След това се овалват в галета или счукан корнфлекс. Редят се в тава върху пекарска хартия и се пекат около 20 минути от едната страна и още 10 минути от другата страна в предварително загрята на 200 градуса фурна до златисто. Могат да се поднесат с всякакви сосове и гарнитури.
Няма коментари:
Публикуване на коментар