Какво да купим?
2 големи или 3 малки яйца
90 гр. натурален шоколад
225 гр. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/3 ч.л. сол
125 гр. меко масло
100 гр. бяла захар
80 гр. захар Мусковадо
2 с.л. кленов сироп
2 бр. ванилия
125 гр. заквасена сметана
Приготвяне
В купа се смесват сухите съставки: пресятото брашно, бакпулвера и солта. На водна баня се разтопява шоколада и се оставя да се охлади. В миксер на висока скорост се разбиват захарта, маслото и сиропа до хомогенна пухкава смес. Едно по едно се добавят яйцата, а накрая - разтопения шоколад и ванилията. При ниска скорост на миксера се прибавят постепенно сухите съставки и сметаната. Формичките се пълнят около 2/3 от обема им и кексчетата се пекат около 15-20 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Може да се намажат с течен шоколад или с разтопен натурален шоколад, смесен с малко заквасена сметана. Поръсват се с печени натрошени бадеми.
Няма коментари:
Публикуване на коментар