вторник, 7 август 2018 г.

Прясна паста


Какво да купим?
2 яйца
200 гр. брашно
3 с.л. вода



Приготвяне
Това количество паста е достатъчно за две порции. 
На всяко яйце се добавя 100 гр. брашно за увеличаване на количеството. Яйцата трябва да са със стайна температура, а брашното се пресява. Замесва се меко нелепнещо тесто, което се завива във фолио и се оставя в хладилника за час. След това се разделя на две равни части за удобство и се разточва на тънка кора. Изрязват се ленти с дебелина около половин сантиметър в желаната форма. Лентите се оставят да изсъхнат добре (около половин час). 


Варят се във вряща солена вода около 3-4 минути. Пастата е подходяща за всякакъв тип сосове.

https://nodietsallowed.blogspot.com/2016/06/blog-post_96.html  


Няма коментари:

Публикуване на коментар