петък, 10 юни 2016 г.

Спагети Болонезе


Какво да купим?
1 пакет спагети
500 гр. кайма
1 ч.ч. червено вино
1 буркан/консерва домати
1 ч. л. риган
1/2 ч.л. черен пипер
1 ч. л. захар
3 с. л. зехтин 
2 скилидки чесън
1 морков
1 глава лук 
магданоз
Пармезан/кашкавал за поръсване 


Приготвяне
В сгорещения зехтин се запържват за минута наситнения чесън и лук. Добавят се нарязаният на ситно морков и каймата и като се бърка непрекъснато с дървена лъжица. Готви се около 5 минути и се сипват доматите и виното. Добавя се захарта и подправките. Котлонът се намалява и се готви до сгъстяване на соса около 10-15 минути. Нарязан на ситно магданоз се добавя след като сосът леко изстине.
Спагетите се сваряват в посолена вода и след като се отцедят от водата се разбъркват с няколко капки зехтин. Сервират се поляти със соса и поръсени с настърган кашкавал.

Няма коментари:

Публикуване на коментар