Какво да купим?
500 гр. круши (около 2-3 круши)
170 гр. краве масло на стайна температура
170 гр. брашно
2 яйца
160 гр. кафява захар
1 ч. л. канела
1 пакетче бакпулвер
1 ч. л. ванилов екстракт
80 гр. орехи или лешници
пудра захар за поръсване по желание
20-30 гр. масло за намазване
100 гр. бисквити (с всякакви става, но любими са ми Gullon, Диет Натюр)
Приготвяне
Тавичка се застила с пекарска хартия и се намазва с маслото. Редят се бисквитите. Крушите се обелват, почистват се от семките и се нарязват на не много тънки филийки. Нареждат се върху бисквитите.
Мекото масло и захарта се разбиват много добре с миксер. Към тях се добавят яйцата и накрая брашното и пак се разбива. Прибавят се канела, бакпулвер, ванилов екстракт и смлените ядки и се разбърква за секунди с шпатула, колкото да се смеси всичко.
Сместа се изсипва върху крушите. Става малко по-гъста от кексовата, затова с лъжица се разпределя равномерно навсякъде. Сладкишът се пече около 25 минути в загрята на 180 градуса фурна. После като изстине малко се обръща в поднос. С пекарската хартия е много лесно, защото се отлепя за секудни и нищо не залепва никъде.
Няма коментари:
Публикуване на коментар