събота, 12 септември 2015 г.

Сладкиш с вишнево сладко


Какво да купим?
3 яйца
½ ч.ч. бяла захар
½ ч.ч. кафява захар
1 ч.ч. кисело мляко
¾ ч.ч. олио
2 ч.ч. брашно
1 пакетче бакпулвер
2 пакетчета ванилия
1 бурканче сладко от вишни или череши

Приготвяне
Разбийте добре яйцата със захарта с миксер. Добавете киселото мляко, олиото, ванилията и отново разбъркайте добре. В отделна купа пресейте брашното и го смесете с бакпулвера. Прибавете го постепенно към яйчената смес и разбийте до хомогенност. Разделете сместа на две части. В тавичка, намазана с олио и поръсена с брашно, изсипете едната част и я изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 10-12 минути. С помощта на клечка проверете дали е готово. Извадете от фурната и намажете получения блат със сладкото. Върху него изсипете равномерно втората част от тестото. Върнете отново във фурната и допечете само на горен реотан около 15-20 минути. Сервирайте сладкиша нарязан на парченца и поръсен с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар