Какво да купим?
1 ч.ч. червена леща
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 морков
1 картоф
1/2 ч.л. куркума
1/2 ч.л. кимион
2 дафинови листа
50 гр. масло
черен пипер
сол
Приготвяне
Нарежете на ситно лука, чесъна, моркова и картофа и ги изсипете в тенджера със сгорещено масло. Покрийте зеленчуците с гореща вода и ги оставете да се готвят, докато омекнат. Сложете подправките и дафиновите листа. Добавете измитата червена леща и налейте вода, над
нивото на лещата. След като кипне, намалете котлона и гответе с около 20-30 минути, докато лещата набъбне
и поеме водата. Отстранете дафиновите листа и пасирайте
до гладкост. Сервирайте с крутони.
Няма коментари:
Публикуване на коментар