Какво да купим?
От това количество продукти се получават около 9 малки
пици Калцоне и една голяма отворена пица с размерите на тавата на фурната
500-600 гр. брашно
300 гр. топла вода
12 гр. жива мая
4 с.л. зехтин
1 равна с.л. захар
1 равна с.л. сол
доматено пюре
300 гр. Мортадела
2 топки моцарела
няколко кисели краставички
кашкавал, настърган
босилек
Приготвяне
Маята и захарта се разтварят в топлата вода с няколко
лъжици от предварително пресятото брашно. Купата се покрива с кърпа и се оставя
на топло, докато маята шупне за около 15 минути. След това се добавят зехтина,
солта и останалото брашно на части, омесвайки до меко и гладко тесто, което
отново се покрива и се оставя да втасва за около 40 минути. Готовото втасало
тесто се разделя на две части. От едната направих обикновена, отворена пица.
Другата част разточих на тънка кора, очертах кръгчета с чаша с голям диаметър,
сложих плънката, "загърнах" тестото и изрязах с чашата мини пиците. С
помощта на вилица прищипваме краищата, за да не изтече плънката. Намазваме
малките пици с четка, напоена в зехтин и печем в предварително загрята на 180
градуса фурна около 15-20 минути в тавичка, покрита с пекарска хартия. Плънката
може да бъде всякаква, по желание и вкус.
Няма коментари:
Публикуване на коментар