Какво да купим?
600 гр. сварени картофи
1 яйце
3/4 ч.ч. настърган кашкавал
2 с.л. разтопено масло
1 с.л. царевично нишесте
сол
черен пипер
За плънката:
2 с.л. масло
1 връзка зелен лук
300 гр. почистен спанак
2 сварени яйца
1/2 ч.ч. натрошено сирене
1 яйце
сол
черен пипер
1 с.л. масло за намазване на рулото
2-3 с.л. галета
Приготвяне
Картофите се варят, белят, намачкват и се оставят да изстинат. Прибавят се маслото, яйцето, настъргания кашкавал, нишестето, солта, пипера и всичко се обърква добре. Двете лъжици масло се разтопяват в тиган и към тях се прибавя нарязания на ситно зелен лук и измития и почистен спанак. Готвят се 2-3 минути при непрестанно бъркане и се отдръпват от огъня, за да изстинат. След като сместа изстине се прибавят сварените яйца (нарязани на ситно), натрошеното сирене и суровото яйце. Всичко се смесва добре. Върху пекарска хартия се разстила картофената смес с размерите на квадрат. Отгоре се разпределя спаначената смес. Навива се внимателно на руло, което се премества с помощта на хартията в тавичка. Разтопява се една лъжица масло и с помощта на четка се намазва рулото отгоре. По желание може да се поръси с галета. Пече се 35-40 минути на 200 градуса. Реже се след като поизстине и стегне.
черен пипер
1 с.л. масло за намазване на рулото
2-3 с.л. галета
Приготвяне
Картофите се варят, белят, намачкват и се оставят да изстинат. Прибавят се маслото, яйцето, настъргания кашкавал, нишестето, солта, пипера и всичко се обърква добре. Двете лъжици масло се разтопяват в тиган и към тях се прибавя нарязания на ситно зелен лук и измития и почистен спанак. Готвят се 2-3 минути при непрестанно бъркане и се отдръпват от огъня, за да изстинат. След като сместа изстине се прибавят сварените яйца (нарязани на ситно), натрошеното сирене и суровото яйце. Всичко се смесва добре. Върху пекарска хартия се разстила картофената смес с размерите на квадрат. Отгоре се разпределя спаначената смес. Навива се внимателно на руло, което се премества с помощта на хартията в тавичка. Разтопява се една лъжица масло и с помощта на четка се намазва рулото отгоре. По желание може да се поръси с галета. Пече се 35-40 минути на 200 градуса. Реже се след като поизстине и стегне.
Няма коментари:
Публикуване на коментар