петък, 10 юни 2016 г.

Кекс-баница


Какво да купим?
3 яйца
1 к.л. сол
1 водна чаша олио
1 к.ч. прясно мляко
1/2 глава лук
1 ч.ч. кашкавал настърган
1 водна чаша кисело мляко
1/2 ч.л. червен пипер
1 ч.л. черен пипер
2 1/2 водни чаши брашно
1 пакетче бакпулвер
2 картофа,
1 ч.ч. сирене
магданоз
сусам, маково семе


Приготвяне
Оригиналната рецепта е турска и техните мерителни чаши са малко по-различни. Променила съм някои количества по мой вкус.
Лукът и кашкавалът се настъргват. Сиренето се натрошава на ситно. Картофите се обелват и нарязват на много малки кубчета. Магданозът също се нарязва на ситно.
Всичко се смесва в купа по реда на изброените съставки. Изсипва се в тавичка, покрита с пекарска хартия, поръсва се със семена и се пече около 50 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Нарязва се на квадрати след като изстине.

Няма коментари:

Публикуване на коментар