петък, 21 октомври 2016 г.

Соленки с лимец



Какво да купим?
1 жълтък
1 с.л. кисело мляко
1 щипка сода
20 гр. гхи или масло
30 гр. обезсолено краве сирене
4 с.л. брашно от лимец
щипка мащерка
щипка чубрица



Приготвяне
Содата се разбърква в млякото. Сиренето се натрошава. Маслото се прибавя леко размекнато. Всички съставки се смесват. брашното от лимец може да се купи готово или да се смелят зърна от лимец с кафемелачка. Сместа става доста лепкава. С намазнени ръце оформете пръчици или топченца, които притиснете/сплескайте леко. Наредете ги върху пекарска хартия и печете около 15-20 минути на умерена фурна. След като изстинат хубаво, преместете в кутия.
От това количество съставки се получиха 6 големи соленки. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар