четвъртък, 27 октомври 2016 г.

Карфиолена пица




Оригиналната рецепта е на Lussi's world of artcraft
Какво да купим?
за една малка пица:
1/3 глава карфиол
1 яйце
1/2 топка Моцарела

доматен сос
спанак
колбас
Моцарела/кашкавал
сирене
кисели краставички



Приготвяне
Карфиолът се измива и накъсва на розички. Пасират се в робот/чопър. Така получилата се смес със зърнеста структура се изсипва в тенух или кърпа и се изстисква максимално добре, за да се отдели, колкото се може повече вода. Добавят се яйцето и накъсаната Моцарела. Сместа се обърква до хомогенност и се изсипва върху тава, застлана с пекарска хартия. Оформя се с ръце блата за пица. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна до златист цвят.


Така полученият блат се гарнира с продукти по желание и се изпича пицата до готовност. Аз намазах с доматен сос, наредих измити и изчистени листа от спанак, колбас, резенчета краставички, сирене и остатъка от топката Моцарела.


Няма коментари:

Публикуване на коментар