Какво да купим?
350 гр. брашно
4 круши
150 гр. масло
1 ч.ч. захар
6 с.л. прясно мляко
4 яйца
1 ванилия
1 ч.л. бакпулвер
канела
пудра захар
4 круши
150 гр. масло
1 ч.ч. захар
6 с.л. прясно мляко
4 яйца
1 ванилия
1 ч.л. бакпулвер
канела
пудра захар
Приготвяне
Крушите
се обелват и половината се нарязват на малки парченца, а другата
половина - на резени. Брашното се пресява с баквпулвера. Маслото и
захарта се разбиват с миксер, добавят се едно по едно яйцата и
ванилията. След това се добавя брашното с бакпулвера и канелата и накрая - млякото.
Тавичката се намазва с олио и се поръсва с брашно или се застила с пекарска хартия. Нарязаните на ситно круши се смесват внимателно със сместа и всичко се изсипва във формата за печене. Отгоре се подреждат резените и се поръсва с още 2 с.л. захар.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 45 минути. Ако има вероятност да загори се слага фолио. След като се извади се охлажда за 10 минути и чак тогава сладкишът се вади от формата. Поръсва се с пудра захар.
Тавичката се намазва с олио и се поръсва с брашно или се застила с пекарска хартия. Нарязаните на ситно круши се смесват внимателно със сместа и всичко се изсипва във формата за печене. Отгоре се подреждат резените и се поръсва с още 2 с.л. захар.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 45 минути. Ако има вероятност да загори се слага фолио. След като се извади се охлажда за 10 минути и чак тогава сладкишът се вади от формата. Поръсва се с пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар