По рецепта на Бон Апети
Какво да купим?
4 картофа
2 парчета наденица „Чоризо“
150 гр. спанак
½ гл. броколи
2 парчета наденица „Чоризо“
150 гр. спанак
½ гл. броколи
2-3 яйца
1/2 гл. червен лук
1 ск. чесън
1 с. л. зехтин
сол
черен пипер 1/2 гл. червен лук
1 ск. чесън
1 с. л. зехтин
сол
за
дресинга:
2 с. л. зехтин
1 с. л. кленов сироп
сокът от 1 лимон
2 с. л. зехтин
1 с. л. кленов сироп
сокът от 1 лимон
Приготвяне
Картофите
се обелват, нарязват на кубчета и се варят в подсолена вода. Лукът се реже на полумесеци и се запържва в зехтина, заедно с накълцания
чесън и нарязаните на шайби наденички. Запържват се за кратко и се изваждат като в същия тиган се сотира предварително измития и изчистен спанак. Броколите се нарязват на розички и се варят за кратко до омекване. Всички съставки се смесват в купа. Яйцата се сваряват и се нарязват отгоре на едри парчета.
За дресинга: кленовият сироп се смесва със сока от лимон и зехтина. Салатата се
залива с дресинга и се разбърква. По желание се поръсва с пресен черен пипер.
Няма коментари:
Публикуване на коментар