сряда, 2 декември 2015 г.

Топла картофена салата с наденица

По рецепта на Бон Апети
Какво да купим?
4  картофа
2 парчета наденица „Чоризо“
150 гр. спанак
½ гл. броколи
2-3 яйца
1/2 гл. червен лук
1 ск. чесън
1 с. л. зехтин
сол  
черен пипер 

за дресинга:
2 с. л. зехтин
1 с. л. кленов сироп
сокът от 1 лимон


Приготвяне
Картофите се обелват, нарязват на кубчета и се варят в подсолена вода. Лукът се реже на полумесеци и се запържва в зехтина, заедно с накълцания чесън и нарязаните на шайби наденички. Запържват се за кратко и се изваждат като в същия тиган се сотира предварително измития и изчистен спанак. Броколите се нарязват на розички и се варят за кратко до омекване. Всички съставки се смесват в купа. Яйцата се сваряват и се нарязват отгоре на едри парчета. 
За дресинга: кленовият сироп се смесва със сока от лимон и зехтина. Салатата се залива с дресинга и се разбърква. По желание се поръсва с пресен черен пипер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар