Какво да купим?
100 гр. червена леща
1 глава броколи
1 малък картоф
1 морков
1 скилидка чесън 1/2 глава лук 1 връзка пресен лук
40 гр. краве масло
100 мл. соево мляко
сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
Двата вида лук, чесънът и морковът се обелват, нарязват на ситно и запържват в разтопеното масло. Картофът се обелва и нарязва на кубчета и се добавя. Изсипва се литър гореща вода или бульон. Когато заври се добавя червената леща и се оставя да се вари на слаб огън. Малко преди готовността на лещата (около 10 минути) се пускат измитите розички броколи. След 5 минути супата се отстранява от котлона и се пасира. Налива се леко затопленото мляко и тенджерата се връща на котлона, за да кипне отново. Овкусява се със сол и черен пипер. Сервира се с крутони, наситнен зелен лук, натрошено сирене.
Няма коментари:
Публикуване на коментар