Какво да купим?
2 бр. пилешки гърди
сол
млян черен пипер
червен пипер
2-3 с.л. олио
1 кубче пилешки бульон
6 червени чушки
1 скилидка чесън
50 гр. масло
1 кутийка топено сирене
1 кофичка заквасена сметана
чубрица/ким/босилек
50 гр. настърган кашкавал
магданоз
Приготвяне
Пилешките гърди се нарязват на порции. Поръсват се със сол, черен и червен пипер и се нареждат се в тава. Напръскват се с олио и се заливат с разтворения в 300 мл. гореща вода пилешки бульон. Покриват се с фолио и се задушават във фурната около 40 минути.
Червените чушки се изпичат в чушкопек или във фурната, захлупват се с капак, докато изстинат и се обелват. Накъсват се на ивици по дължина. Разбъркват се със сол и накълцания чесън.
Червените чушки се изпичат в чушкопек или във фурната, захлупват се с капак, докато изстинат и се обелват. Накъсват се на ивици по дължина. Разбъркват се със сол и накълцания чесън.
В тиган на слаб огън се разтопява маслото и се добавят топеното сирене и сметаната. Сосът се разбърква и се подправя по желание.
Сваля се фолиото от пилешките гърди и ивиците чушки се нареждат като решетка върху месото. Заливат се със сметановия сос. Ястието се запича във фурната още около 10-15 минути. Накрая се поръсва с настърган кашкавал и се запича до златисто. Поръсва се с наситнен магданоз преди сервиране.
Сваля се фолиото от пилешките гърди и ивиците чушки се нареждат като решетка върху месото. Заливат се със сметановия сос. Ястието се запича във фурната още около 10-15 минути. Накрая се поръсва с настърган кашкавал и се запича до златисто. Поръсва се с наситнен магданоз преди сервиране.
Няма коментари:
Публикуване на коментар