Какво да купим?
2 яйце
190 гр. краве масло (на стайна температура)
190 гр. сирене
1 пакетче бакпулвер
около 350 гр. бяло брашно (може и смес от бяло и лимецово)
50 гр. царевично брашно
2 яйце
190 гр. краве масло (на стайна температура)
190 гр. сирене
1 пакетче бакпулвер
около 350 гр. бяло брашно (може и смес от бяло и лимецово)
50 гр. царевично брашно
1 с.л. заквасена сметана (може и без нея)
1 с.л. прясно мляко
около 100 гр. кашкавал
семена
1 с.л. прясно мляко
около 100 гр. кашкавал
семена
Приготвяне
В купа слагаме 1 яйце, белтъка от второто, мекото масло, натрошеното сирене и смесваме всичко с вилица до хомогенност. Добавяме първо царевичното брашно (то е по-скоро за аромат) и след това започваме да добавяме от другото брашно, като количеството е ориентировъчно, докато поеме. След като омесим меко нелепнещо тесто, завиваме го с прозрачно фолио и го оставяме в купа за 30 минути.
В купа слагаме 1 яйце, белтъка от второто, мекото масло, натрошеното сирене и смесваме всичко с вилица до хомогенност. Добавяме първо царевичното брашно (то е по-скоро за аромат) и след това започваме да добавяме от другото брашно, като количеството е ориентировъчно, докато поеме. След като омесим меко нелепнещо тесто, завиваме го с прозрачно фолио и го оставяме в купа за 30 минути.
Разточвам тестото с точилка и малко брашно, за да не залепва по плота, на кора с дебелина половин сантиметър и режем на пръчки или на желаните фигурки. Преместваме ги в тава, покрита с пекарска хартия и ги намазваме с жълтъка, разбъркан в прясното мляко. Поръсваме със семена и ситно настърган кашкавал. Печем в предварително загрята фурна на 170 градуса до златист цвят около 15 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар