неделя, 26 март 2017 г.

Торта Капрезе


Какво да купим?
300 гр. бадеми
300 гр. натурален шоколад
250 гр. меко масло
200 гр. захар
5 яйца на стайна температура
пудра захар за поръсване

Приготвяне
Аз използвах филирани бадеми, за да избегна беленето на суровите бадеми. Запичат се за кратко и се начукват малко, за да останат на по-едри парчета. Маслото, което предврително сме оставили на стайна температура да омекне и захарта се разбиват в чопър или с миксер. Жълтъците се отделят от белтъците и се прибавят един по един към маслената смес. Шоколадът се разтопява на водна баня и се изчаква да се охлади. Добавя се и той към сместа и всичко се разбърква до хомогенност. Накрая се прибавят запечените и начукани бадеми и всичко се разбърква с шпатула. Белтъците се разбиват на сняг и се добавят на няколко пъти към шоколадовата смес, разбърквайки леко и внимателно с шпатула. Сместа се изсипва във форма за печене, покритата с пекарска хартия. Сладкишът се пече около 1 час в предварително загрята фурна на 180 градуса. След като изстине се поръсва с пудра захар. Може да се сервира с ягоди или топка сладолед.

Няма коментари:

Публикуване на коментар