понеделник, 30 януари 2017 г.

Палачинкова солена торта



Какво да купим?
яйца, прясно мляко и брашно за палачинки
около 300 гр. шунка/филе/колбас
около 300 гр. кашкавал
1 буркан лютеница
1 буркан майонеза
1 топено сирене
1/2 буркан кисели краставички
50 гр. маслини
3 яйца 
зелен лук
копър


Приготвяне
След като направите палачинките и те изстинат, започва подреждането на тортата в ринг. Нарязвате на ситно маслините (обезкостени), киселите краставички, зеленият лук. Сварявате яйцата и ги пасирате леко. Настъргвате кашкавала. Редувате палачинка, лютеница, топено сирене, палачинка, майонеза, колбас, палачинка, лютеница, кисели краставички, кашкавал, палачинка, майонеза, маслини... и т.н., в какъвто ред и комбинации предпочитате. Накрая украсявате с яйцата, наститнен зелен лук и копър. След като престои час-два в хладилник, прокарвате нож между тортата и ринга, откопчавате го и тортата е готова за сервиране.


Няма коментари:

Публикуване на коментар