сряда, 25 юли 2018 г.

Телешко месо с арпа


Какво да купим?
около 400 гр. телешко месо
1 ч.ч. арпа
3 домата или консерва домати на кубчета
1 гл. лук
бульон
олио
джоджен
сол, червен и черен пипер


Приготвяне
Телешкото месо се нарязва на малки късове и се сварява до готовност в тенджера под налягане. Бульонът се прецежда. В тиган с нагрято олио запържваме за секунди вече свареното месо и нарязания на ситно лук. Прибавяме 3 ч.ч. от бульона и когато заври добавяме арпата. Нарязваме доматите на малки кубчета, като преди това ги обелваме и почистваме от семките. Прибавяме и тях. Овкусяваме с подправки на вкус. Арпата се сварява сравнително бързо. Малко преди готовност, добавете още 1 ч.ч. от бульона. Разбърквайте често, докато течността изври. Може да се поднесе с наситнен магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар