събота, 30 януари 2021 г.

Торта с макадамия, шам фъстък и матча



Какво да купим?
за блата:
100 гр. макадамия
100 гр. шам фъстък
1/2 с.л. матча
2 яйца
60 гр. мед
40 гр. зехтин
1/2 ч.л. бакпулвер
1 лайм (сок и кора)

за крема:
1 авокадо
1 замразен банан
2 с.л. кокосова сметана
2 с.л. кокосово масло
1 с.л. мед
1 с.л. агаве
1 ч.л. матча
1 шепа спанак


Приготвяне

Ядките се смилат на ситно в нутрибулет. Яйцата се разбиват с миксер. Смесват се всички съставки и се изпича блат за около 20-25 минути в предварително загрята на 170 градуса фурна.

За кремът: сметаната се прави като изстуденото кокосово мляко (само горната му част, гъстата) се разбие с миксер за няколко минути. След това, всичко се пасира в Нутрибулет. Бананът трябва да е замразен на малки парченца, за да се смели лесно. Кремът се намазва върху блата и се поръсва с кокос или смлени ядки за украса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар