събота, 30 януари 2021 г.

Сушено месо


Какво да купим?
свинско бон филе
подправки
морска сол




Приготвяне
Необходимо е качествено месо. В този случай, това е свинско бон филе. Месото се слага в съд и се покрива хубаво отвсякъде с морска сол. Така то престоява три денонощия, след което се измива много добре и се оставя във вода за 2-3 часа.
Филето се подушава хубаво с кухненска хартия и всяко парче се овалва в подправки. Те се подбират според вкуса. В случая това са: червен пушен пипер, чубрица, сминдух и черен пипер (ако няма да се яде от деца). Месото се оставя в съд като се притискат с дървена дъска, а отгоре с нещо тежко и така престояват още 3 денонощия на терасата. Парчетата месо се окачват на тел и се оставят да висят за 7-10 дни. Това зависи от времето навън.




Няма коментари:

Публикуване на коментар