вторник, 24 ноември 2015 г.

Мини пици Калцоне



Какво да купим?
От това количество продукти се получават около 9 малки пици Калцоне и една голяма отворена пица с размерите на тавата на фурната

500-600 гр. брашно 
300 гр. топла вода 
12 гр. жива мая 
4 с.л. зехтин 
1 равна с.л. захар 
1 равна с.л. сол 

доматено пюре 
300 гр. Мортадела
2 топки моцарела
няколко кисели краставички
кашкавал, настърган
босилек 
 
  
Приготвяне
Маята и захарта се разтварят в топлата вода с няколко лъжици от предварително пресятото брашно. Купата се покрива с кърпа и се оставя на топло, докато маята шупне за около 15 минути. След това се добавят зехтина, солта и останалото брашно на части, омесвайки до меко и гладко тесто, което отново се покрива и се оставя да втасва за около 40 минути. Готовото втасало тесто се разделя на две части. От едната направих обикновена, отворена пица. Другата част разточих на тънка кора, очертах кръгчета с чаша с голям диаметър, сложих плънката, "загърнах" тестото и изрязах с чашата мини пиците. С помощта на вилица прищипваме краищата, за да не изтече плънката. Намазваме малките пици с четка, напоена в зехтин и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна около 15-20 минути в тавичка, покрита с пекарска хартия. Плънката може да бъде всякаква, по желание и вкус.

Няма коментари:

Публикуване на коментар