понеделник, 24 октомври 2016 г.

Фазан в гювеч


Какво да купим?
1 фазан или друг пернат дивеч
200 мл. прясно мляко
1 глава лук
3 скилидки чесън
1 червена чушка
1 морков
1/2 пащърнак
4 картофа
2-3 гъбки
2-3 с.л. грах
1 домат или няколко лъжици доматено пюре
1 ч.ч. бяло вино
няколко резана лимон
1 с.л. горчица
зелен лук
магданоз
мащерка
кимион
черен пипер
сол
олио


Приготвяне
Фазанът се накисва за няколко часа в прясно мляко. След това се подсушава с кухненска хартия. Птицата се запечатва в сгорещено олио от двете страни и се намазва с горчица. Добавят се нарязаните на едро лук, чесън, морков, пащърнак, чушка. Всичко се полива с виното и се овкусява с подправки на вкус. Готви се така около 10-15 минути. Всичко се прехвърля в гювеч, където се добавят и нарязаните на едро картофи, грах и домат. Добавя се гореща вода, която да покрие на половина картофите. Гювечът се затваря и се готви около час. След това фазанът се завърта и се готви още половин час. Добавят се гъбите, нарязани на едро, зелен лук, лимони и ястието се запича без капак за 15 минути. Накрая се добавя магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар