петък, 21 октомври 2016 г.

Палачинки с елда и банан


 
Какво да купим?
1 жълтък
1 банан
3 с.л. елда, смляна на брашно
кокосово масло



Приготвяне
Бананът се намачква с вилица на пюре. Добавя се жълтък и смляната в кафемелачка елда (може и готово брашно от елда). Хубаво е зърна като елда и ориз да се измиват и изсушават предварително във фурната на ниска температура. Освен, че е по-полезно, така се готвят по-бързо след това.
Капнете няколко капки кокосово масло върху нагрят тиган и с помощта на супена лъжица изсипете и оформете чрез притискане малки палачинки. Преди да ги обърнете, може отново да капнете няколко капки мазнина. Готовите палачинки няма нужда да покривате в съд, защото и без това са достатъчно меки и сочни.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар