Какво да купим?
3 яйца
½ к.ч. олио
1 и ½ ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода
3 с.л. какао
½ ч.ч. орехови ядки (по желание)
1 и ½ ч.ч. брашно
за глазурата:
125 гр. масло
3 с.л. какао
3 с.л. вода
6 с.л. захар
Приготвяне
В купа се разбиват яйцата. Прибавя се олиото. Слага се захарта и се разбива. В отделен съд се смесват киселото мляко и содата. Прибавят се към общата смес. Сипва се какаото и се разбърква. Следват ореховите ядки. Прибавя се и брашното и се разбива до гладка смес. Готовата смес се изсипва във формичка, покрита с пекарска хартия и се изпича в умерена фурна за около 40 минути, като на 20тата минута се слага фолио.
3 яйца
½ к.ч. олио
1 и ½ ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода
3 с.л. какао
½ ч.ч. орехови ядки (по желание)
1 и ½ ч.ч. брашно
за глазурата:
125 гр. масло
3 с.л. какао
3 с.л. вода
6 с.л. захар
Приготвяне
В купа се разбиват яйцата. Прибавя се олиото. Слага се захарта и се разбива. В отделен съд се смесват киселото мляко и содата. Прибавят се към общата смес. Сипва се какаото и се разбърква. Следват ореховите ядки. Прибавя се и брашното и се разбива до гладка смес. Готовата смес се изсипва във формичка, покрита с пекарска хартия и се изпича в умерена фурна за около 40 минути, като на 20тата минута се слага фолио.
В купа се смесват омекналото масло и какаото за заливката. Прибавят се водата и захарта и сместа леко се затопля на котлон или в микровълновата за 1-2 минути, за да се разтопи захарта. С получената глазура се залива сладкишът, след като и двете са леко поизстинали.
Няма коментари:
Публикуване на коментар