четвъртък, 8 януари 2015 г.

Сладкиш с ябълки и орехи


Какво да купим?
4 яйца
2 ч.ч. захар
¾ ч.ч. олио
1 ч.ч. счукани орехови ядки
1 с.л. канела
1 ч.л. сода
3 ч.ч. брашно
4-5 големи ябълки

Приготвяне
Разбийте с миксер яйцата и захарта. След това добавете олиото, орехите, канелата, содата и пресятото брашно. Настържете на едно ренде ябълките без да ги белите и ги смесете с готова смес с шпатула. Изсипете в застлана с пекарска хартия тавичка и печете на 200 градуса в предвително загрята фурна около 40 минути. След като изстине добре, нарежете на квадрати и поръсете с пудра захар. Сладкишът наподобява кекс.

Няма коментари:

Публикуване на коментар