събота, 3 януари 2015 г.
Свински котлети със зеленчуци
Какво да купим?
8 свински котлета
2 глави лук
1 морков
1 зелена чушка
1 червена чушка
зелен фасул
3-4 картофа
3-4 с.л. доматено пюре
4 с.л. горчица
1/2 ч.ч. прясно мляко
2 скилидки чесън
чубрица, червен и черен пипер, сол
масло
Приготвяне
Маринатата се прави като се смесват накълцан чесън, нарязана глава лук, горчица, мляко и подправки. Котлетите се накисват в нея и се захлупват с капак за 1 нощ. Запечатват се в сгорещено масло от двете страни за по няколко минути. В гювеч се нареждат всички нарязани зеленчуци и котлетите. Заливат се с гореща вода и се пекат на 200 градуса за около 1 час и 30 минути.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар