Какво да купим?
200 гр. прясно мляко
4 с.л. мед
200 гр. изцедено кисело мляко
няколко бисквити
компот от праскови
орехи
1 желатин
Приготвяне
Млякото и медът се затоплят на котлона до разтопяването му. Добавя се предварително разтворения в 4 с.л. вода желатин. Към киселото мляко на тънка струйка се добавя прясното, разбърквайки с миксер. Панна котата се насипва в чашки, които се оставят в хладилника за 10 минути да стегнат леко. Натрошават се бисквитите в блендер и се поръсват върху стегналата панна кота. Плодовете от компота се пасират и получената смес се разпределя върху бисквитения блат. Накрая се поръсва с орехи.
Млякото и медът се затоплят на котлона до разтопяването му. Добавя се предварително разтворения в 4 с.л. вода желатин. Към киселото мляко на тънка струйка се добавя прясното, разбърквайки с миксер. Панна котата се насипва в чашки, които се оставят в хладилника за 10 минути да стегнат леко. Натрошават се бисквитите в блендер и се поръсват върху стегналата панна кота. Плодовете от компота се пасират и получената смес се разпределя върху бисквитения блат. Накрая се поръсва с орехи.
Няма коментари:
Публикуване на коментар