неделя, 4 октомври 2015 г.

Много шоколадови мъфини



 
Какво да купим?
2 малки яйца
1 ч.ч. брашно
125 гр. масло
½ ч.ч. кисело мляко
5 ч.л. какао
½ ч.ч. захар
1 бакпулвер
шоколад

Приготвяне
Захарта и яйцето на стайна температура се разбивате добре с миксер. Брашното, бакпулвера и какаото се пресяват в купа. Млякото и предварително разтопеното масло се добавят към яйчената смес. Смесвате първо течните продукти и след това на няколко пъти добавяте към сместа от сухите съставки, като накрая прибавяте и натрошения на дребно шоколад като оставяте малка част от него за поръсване. Подготвяте форми за мъфини, които пълните до ¾ от обема им, защото кексчетата се надигат много при печене и ако напълните кошничките догоре ще прелеят. Поръсете със заделените парченца шоколад (може и с кокос по желание). Пекат се в предврително загрята на 180 градуса фурна за около 20-25 минути.


Няма коментари:

Публикуване на коментар