неделя, 25 октомври 2015 г.

Веган Брауни


Какво да купим?
2 ч.ч. пълнозърнесто брашно
1 ч.ч. захар Мусковадо
1/2 ч.ч. светла кафява захар
1/2 ч.ч. бяла захар
3/4 ч.ч. натурално какао
1 ч.ч. вода
1 ч.ч. олио
1 ч.л. бакпулвер
1 ванилия
1 ч.л. сол
100-150 гр. шоколад (натурален)
шоколад на топчета за поръсване отгоре


Приготвяне
Брашното, захарта, какаото, бакпулвера, ванилията и солта се смесват в купа. Към тях на тънка струя се добавят смесените вода и олио. Накрая се прибавя натрошения на парченца шоколад. Количеството е по желание и вкус. Цялата смес се разбърква и се изсипва в тавичка покрита с пекарска хартия или намазнена и набрашнена такава. Накрая се поръсва с шоколад на топчета (термостабилен шоколад). Пече се в предварително загрята на 180-200 градуса фурна около 25-30 минути. Нарязва се на квадратчета след като изсине. Браунито е леко ронливо, но много сочно и вкусно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар