неделя, 1 февруари 2015 г.

Крем Брюле с бял шоколад



Рецептата е от "Вкусно с Йоли"
Какво да купим?
600 мл. пълномаслена течна сметана
120 гр. бял шоколад
7 жълтъка
80 гр. захар
1 ванилия
кафява захар за поръсване

Приготвяне 
Затопляме сметаната в тенджера на котлона, но без да кипва. Изсипете в нея шоколада, предварително натрошен на парчета и разбъркайте до хомогенизиране. Разбийте жълтъците със захарта на пухкав крем. Изсипете сметаната на тънка струя към жълтъците при непрекъснато разбъркване. Налейте крема в купички за Брюле, които наредете в тава, пълна с вода на 2/3 от купичките. Печете 1 час на 130 градуса или половин час на 160 градуса. След като изстинат купичките ги преместете в хладилника за една нощ, за да стегне добре крема.
Преди сервиране поръсете отгоре с тънък пласт кафява захар и карамелизирайте с домакинска горелка. Ако не разполагате с такава сложете купичките в силно загрята фурна на горен реотан или на грил в микровълновата, докато се карамелизира захарта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар