петък, 10 юни 2016 г.

Солени кифлички


Какво да купим?
90 гр. сирене
80 гр. кашкавал
75 гр. масло
1/2 кофичка кисело мляко
1/2 ч.л. сода
1 яйце
около 400 гр. брашно
семена
1 жълтък + 2 с.л. прясно мляко

Приготвяне
Кашкавалът и сиренето се настъргват и се смесват с яйцето, маслото и предварително шупналата сода в млякото. Брашното се добавя постепенно, за да се усети момента, в който тестото е готово. То се увива в кухненско фолио и се оставя в хладилника за половин-един час.
След това се разточва на тънък кръг и се реже като торта. Всяко триъгълниче се навива като кроасан от широката си част към върха. Кифличките се редят върху пекарска хартия и се намазват с разбития жълтък и прясно мляко. Поръсват се със семена. Пекат се в предварително загрята фурна до златист цвят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар