сряда, 20 февруари 2019 г.

Соден хляб без месене и втасване



Какво да купим?
4 ч.ч. (560 гр.) бяло брашно
2 ч.ч. (400 гр.) кисело мляко
1 и 1/2 ч.л. сода
1 ч.л. сол


Приготвяне
Пресейте в купа сухите съставки - брашното, солта и содата. Добавете към тях киселото мляко и разбъркайте с лъжица до образуване на грубо тесто. Прехвърлете го върху набрашнен плот и с ръце дооформете тестото на топка за не повече от минута. Не се меси. Поставете го върху пекарска хартия в тавичка и направете няколко диагонални разреза с остър нож. Печете хляба в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 30-40 минути. При готовност го извадете и оставете върху решетка да изстине напълно преди да го разрежете.
По желание може да се сложат някакви подправки в тестото, например мащерка или розмарин. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар