вторник, 31 март 2015 г.

Кадаиф с млечен крем

 
Какво да купим?
1 готов кадаиф
1 лимон
1 ванилия
5 ч.ч. вода
3 ч.ч. захар

за крема:
2 ч.ч. прясно мляко
3 яйца
7 с.л. захар
3 с.л. брашно
1 ванилия

орехи


Приготвяне
Кадаифът се слага  в тава и се пече за около 20 минути на умерена фурна, тъй като не винаги е добре опечен. Оставя се настрана да изстине. Сварява се сироп с водата, захарта и кората и сока на лимона. След като изстине се полива кадаифа. Оставя се в хладилника за една нощ. На сутринта се обръща в друга тава и се изсипва останалия сок. 
За крема: млякото, захарта и ванилията се сваряват. Яйцата и брашното се разбъркват добре с телена бъркалка. Към тях на тънка струя се добавя свареното мляко при непрекъснато бъркане. След като се прехвърли цялото при яйцата, всичко се връща отново в тенджерата и се вари до сгъстяване.
Парче кадаиф се сервира с 2 с.л. крем отгоре и се поръсва с орехи или други ядки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар