неделя, 15 март 2015 г.

Бананови пурички


Какво да купим?

2 кори бутер тесто
2 банана
80 гр. шоколад
1 яйце за намазване
захар за поръсване


Приготвяне 
Нарежете всяка кора на 6 правоъгълни парчета. Разпределете натрошения на ситно шоколад в средата на всяко парче, а върху него подредете керемидообразно тънко нарязаните шайбички банан. По един банан на кора. Разпределете шайбичките горе долу по равно количество на всеки правоъгълник. Намажете краищата на всеки един с разбитото яйце и завийте на пура като притиснете краищата, за да не изтече плънката. Наредете пуричките в тава, покрита с пекарска хартия. Намажете ги отгоре с яйце, поръсете с кристална захар и изпечете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 15 - 20 минути. Сервирайте банановите пури леко топли, поръсени с разтопен шоколад.

Няма коментари:

Публикуване на коментар