Какво да купим?
400 гр. сладкарска сметана
1 ч.ч. прясно мляко
150 гр. натурален шоколад
85 гр. пудра захар
1 ванилия
1 с.л. желатин
400 гр. сладкарска сметана
1 ч.ч. прясно мляко
150 гр. натурален шоколад
85 гр. пудра захар
1 ванилия
1 с.л. желатин
Приготвяне
Сваряваме сладкарска сметана и прясно мляко. Добавяме пудра захар и шоколадът, разтопен на водна баня. Прибавяме ванилия и разтворения предварително в 5 с.л. желатин. Разбъркваме сместа. Прецеждаме сместа в тимбалчета, които слагаме в хладилника. Нагряваме с горелка тимбалчетата и обръщаме панна котата в чиния за сервиране. Декорираме десерта с ядки, топинг или конфитюр.
Няма коментари:
Публикуване на коментар