сряда, 31 декември 2014 г.

Пълнени пилешки рулца


Какво да купим?
2 бр. пилешки гърди
малко спанак
1 морков
1 червена чушка
топено сирене
3 кисели краставички
кашкавал
1 домат
сол
черен пипер
конец

Приготвяне
Пилешките гърди се разрязват на две, покриват се с фолио и се начукват леко с дървен чук. Посоляват се и се поръсват с черен пипер. Спанакът се задушава за 10 минути на пара, а под него във водата се варят нарязаните на жулиени морков и чушка. И краставичките се нарязват на ивици. Върху всяка парче месо се постила парче спанак и в средата се слагат напречно морков, чушка, краставичка, топено сирене, домат. Ако пилешките гърди са по-големи може да се сложат по повече от едно парче от всеки зеленчук. Целта е после да може да се завие хубаво на руло. Всяко едно се увива с конец, за да не се разтворят при печенето и се нареждат в тава, на дъното на която има малко вода. Пекат се 30 минути на предварително загрята на 200 градуса фурна. След това се маха конеца, поръсват се с малко настърган кашкавал и се запичат за още 10 минути на горен реотан.

Няма коментари:

Публикуване на коментар