Какво да купим?
За 4-5 малки фритати:
2 ч.ч. сварен и студен ориз
2-3 яйца
сол и черен пипер ва вкус
1 стрък пресен лук
120 гр. кашкавал
200 гр. шунка
1 морков
1 чушка
1/2 гл. лук
50 гр. сирене
1 ч.л. суха мащерка
1-2 с.л. олио
За чесновия сос:
кисело мляко
копър
1 скилидка чесън
Приготвяне
Нарежете на дребно лука, шунката, кашкавалът. Сварете морковът и чушката. Нарежете и тях. Смесете всички продукти. Добавете и сиренето. Подправете на вкус ориза със сол, мащерка и черен пипер. Прибавете яйцата и разбъркайте добре. Смесете всички съставки. Намаслете с малко олио дъното на тефлонов тиган (среден размер). Сипете от сместа и добре я притиснете, за да оформите нещо като дебела палачинка. Сложете тигана на котлон на средна температура. Печете фритатата докато се зачерви. С помощта на 2 чинии я обърнете, за да се запече и от другата страна, като преди това сипете още малко олио в тигана. Когато първоначално я обръщате не ползвайте лопатка, а работете само с чинии, защото може много лесно да се разчупи. След това фритатата получава хрупкава коричка и можете спокойно многократно да я обръщате в тигана, докато прецените, че се е изпекла достатъчно. Поднесете фритатата топла с млечно чеснов сос. Ако не можете да се справите с обръщането на фритата, направете малки такива – тип кюфтенца, но по сплескани.
Нарежете на дребно лука, шунката, кашкавалът. Сварете морковът и чушката. Нарежете и тях. Смесете всички продукти. Добавете и сиренето. Подправете на вкус ориза със сол, мащерка и черен пипер. Прибавете яйцата и разбъркайте добре. Смесете всички съставки. Намаслете с малко олио дъното на тефлонов тиган (среден размер). Сипете от сместа и добре я притиснете, за да оформите нещо като дебела палачинка. Сложете тигана на котлон на средна температура. Печете фритатата докато се зачерви. С помощта на 2 чинии я обърнете, за да се запече и от другата страна, като преди това сипете още малко олио в тигана. Когато първоначално я обръщате не ползвайте лопатка, а работете само с чинии, защото може много лесно да се разчупи. След това фритатата получава хрупкава коричка и можете спокойно многократно да я обръщате в тигана, докато прецените, че се е изпекла достатъчно. Поднесете фритатата топла с млечно чеснов сос. Ако не можете да се справите с обръщането на фритата, направете малки такива – тип кюфтенца, но по сплескани.
Няма коментари:
Публикуване на коментар