Какво да купим?
4 ябълки
50 гр. орехи
50 гр. кафява захар
40 гр. краве масло
1 ч. л. канела
за сиропа:
100 мл. вода
2 с.л. захар
2 с.л. мед
4 ябълки
50 гр. орехи
50 гр. кафява захар
40 гр. краве масло
1 ч. л. канела
за сиропа:
100 мл. вода
2 с.л. захар
2 с.л. мед
Приготвяне
Ябълките се обелват, а вътрешната част със семките се отстранява. Нарязват се на 5-6 шайби. Орехите се смилат и се смесват със захарта и канелата. Шайбите ябълки се подреждат на 4 кули с по 5 шайби в намазнена с разтопеното масло тава, като между пластовете се слага от ореховата смес. Пекат се на 180 градуса с вентилатор за 20 минути. Водата, захарта и медът се кипват в касерола и сиропът се вари, докато се сгъсти за няколко минути. Оставя се да се охлади и ябълките се заливат обилно с него докато попият.
Ябълките се обелват, а вътрешната част със семките се отстранява. Нарязват се на 5-6 шайби. Орехите се смилат и се смесват със захарта и канелата. Шайбите ябълки се подреждат на 4 кули с по 5 шайби в намазнена с разтопеното масло тава, като между пластовете се слага от ореховата смес. Пекат се на 180 градуса с вентилатор за 20 минути. Водата, захарта и медът се кипват в касерола и сиропът се вари, докато се сгъсти за няколко минути. Оставя се да се охлади и ябълките се заливат обилно с него докато попият.
Няма коментари:
Публикуване на коментар