Какво да купим?
6 тортили
1 двойка пилешки гърди
2 шепи спанак
1/2 гл. лук
1 стрък зелен лук
1 чушка
доматено пюре/сок
магданоз
6 с.л. кисело мляко
копър
къри
черен пипер
сол
олио
лют сос и чесън по желание
Приготвяне
Нарязаното на късове пилешко месо се запържва в много малко мазнина. При готовност се овкусява с подправки. Добавя се нарязания на ситно лук, чушка и се изсипва доматеното пюре. Готви се до сгъстяване. Пилешките хапки се изваждат, пасират се за кратко в блендер и отново се връщат в тигана. Накрая се добавя изчистения и нарязан спанак и магданоз. Тортилите се пълнят със сместа като палачинка и се поливат с разбъркано кисело мляко и копър (и чесън по желание).
Нарязаното на късове пилешко месо се запържва в много малко мазнина. При готовност се овкусява с подправки. Добавя се нарязания на ситно лук, чушка и се изсипва доматеното пюре. Готви се до сгъстяване. Пилешките хапки се изваждат, пасират се за кратко в блендер и отново се връщат в тигана. Накрая се добавя изчистения и нарязан спанак и магданоз. Тортилите се пълнят със сместа като палачинка и се поливат с разбъркано кисело мляко и копър (и чесън по желание).
Няма коментари:
Публикуване на коментар