вторник, 9 декември 2014 г.

Пилешки тимбалчета с картофи


Какво да купим?
3 бр. пилешки гърди
3 картофа
2 к.ч. ориз
1 глава лук
1 червена чушка
1 морков
топено сирене
магданоз
сол
черен пипер
галета
масло 
 
Приготвяне
Пилешките гърди се нарязват през средата. След това всяка част се разрязва през средата, но не до края, за да може да се разгъне на две (като пеперуда). Начукват се, увити в домакинско фолио или найлоново пликче. Поръсват се със сол и млян черен пипер. 
За плънката: картофите се обелват и нарязват на малки кубчета. Слагат се да се варят. Лукът се бели и нарязва на ситно, заедно чушката и моркова. Всички зеленчуци се пускат да се варят при картофите. Оризът се измива и се сварява (може и в микровълновата – в купа с вода за около 15 минути). При готовност на картофите и ориза (посолени), всичко се отцежда от водата и се добавя магданозът, нарязан на ситно. Може да се добави и топено сирене. Намажете формички за крем карамел (или други огнеупорни чаши) с масло и поръсете с галета. Наредете шницелите на дъното и по стените на формичките като оставите краищата им свободно да висят навън. Напълнете формичките с плънката и притиснете хубаво сместа. Загърнете краищата на месото, за да затворите плънката. Покрийте всяка чашка с фолио и печете в предварително загрята на 220 градуса фурна за 15 минути. След това извадете тимбалчетата и махнете фолиото. Намажете отгоре с масло, поръсете с галета и допечете още 10 мин. или до златист цвят. При готовност извадете чашките и с нож преминете по стените им. При обръщане съдържанието излиза само и остава цяло, не се разпада.

Няма коментари:

Публикуване на коментар