неделя, 7 декември 2014 г.

Бьоф Строганов


Какво да купим?
500 гр. телешко бонфиле
100 гр. гъби + 1 с.л. лим. сок
3 кисели краставички
20 гр. краве масло
1 гл. лук
3 с. л. доматено пюре
1 с. л. горчица
100 мл. бяло вино
100 мл. течна сметана
сол и черен пипер на вкус
магданоз
картофено пюре за гарнитура 



Приготвяне 
Месото се нарязва на тънки ивици, овкусява се със сол и черен пипер и се залива с разтопеното масло. Пържи се в сгорещен тиган на порции, а не цялото на куп без мазнина до златисто и се изважда в чиния. В същия тиган се запържва нарязаният на ивици лук. Прибавят се нарязаните на ивици гъби (залети с лимонов сок) и когато станат златисти се добавят нарязаните на ивички кисели краставички. Деглазира се с виното и се добавят горчицата и доматеното пюре. Месото се връща в тигана и се налива течната сметана. Овкусява се със сол и черен пипер. Поднася се върху пухкаво картофено пюре, поръсено с наситнен магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар