Какво да купим?
400 мл. течна сметана
200 мл. прясно краве мляко
1 бр. ванилия
60 гр. пудра захар
100 гр. бял шоколад
2 пак. желатин
200 мл. вода
2 пак. бонбони „Теменужка“
Приготвяне
Разтваряме желатина в 4 с.л. студена вода и го оставяме настрана. Кипваме млякото, сметаната, захарта и ванилията. Когато сместа е готова се добавя шоколадът. Бърка се, докато се разтопи и се маха от котлона. Добавя се желатинът, като се бърка до пълното му разтваряне. Течността се прехвърля в чашки и се оставя да стегне за няколко часа в хладилник.
За теменужената заливка: разтваряме желатина в 4 с.л. студена вода и го оставяме настрана. Водата се кипва и към нея се добавят бонбоните. Бърка се до пълното им разтопяване. Добавя се желатинът. Разлива се върху белия крем и се оставя за няколко часа в хладилник.
Бих намалила количеството теменужки на половина, тъй като заливката стана много стегната след като изстина.
400 мл. течна сметана
200 мл. прясно краве мляко
1 бр. ванилия
60 гр. пудра захар
100 гр. бял шоколад
2 пак. желатин
200 мл. вода
2 пак. бонбони „Теменужка“
Приготвяне
Разтваряме желатина в 4 с.л. студена вода и го оставяме настрана. Кипваме млякото, сметаната, захарта и ванилията. Когато сместа е готова се добавя шоколадът. Бърка се, докато се разтопи и се маха от котлона. Добавя се желатинът, като се бърка до пълното му разтваряне. Течността се прехвърля в чашки и се оставя да стегне за няколко часа в хладилник.
За теменужената заливка: разтваряме желатина в 4 с.л. студена вода и го оставяме настрана. Водата се кипва и към нея се добавят бонбоните. Бърка се до пълното им разтопяване. Добавя се желатинът. Разлива се върху белия крем и се оставя за няколко часа в хладилник.
Бих намалила количеството теменужки на половина, тъй като заливката стана много стегната след като изстина.
Няма коментари:
Публикуване на коментар